Maandrapporten


Milk & Voer September 2020

Stijging melkprijs zet niet door

De melkprijzen in The Nederlands hadden de stijgende lijn weer te pakken, maar deze trend zet niet door. Dit is een resultante van de ontwikkelingen op de zuivelmarkt die we in dit trendrapport analyseren.  Lees meer »

Akkerbouw Pro September 2020

Krijgt de oogst vat op de markt?

De ogen zijn op dit moment gericht op de oogst van de verschillende akkerbouwgewassen. In het Trendrapport Akkerbouw van september 2020 schetsen we de ontwikkelingen en de invloed daarvan op de markt. Lees meer »

Pigs & Voer Augustus 2020

Pigs en biggenmarkt vlak door de zomer

De varkens- en biggenprijzen bleven in augustus op hun plek. Wel speelde er zich van alles af, zoals een ruim aanbod en exportbeperkingen naar China. Dit en meer lees je in het trendrapport over de maand juli. Het rapport is exclusief voor Pigs & Voer Pro-abonnees. Lees meer »

Milk & Voer Augustus 2020

Onderkant melkprijs weer boven 32 euro

Na een klap door de coronacrisis hebben de melkprijzen in The Nederlands de stijgende lijn weer te pakken. Zet deze trend door? En hoe reageert de melkaanvoer in Europa op de pandemie?  Lees meer »

Akkerbouw Augustus 2020

Vroege oogst verloopt vlot

Met de oogst voor de deur, dient een belangrijke periode voor de verschillende akkerbouwmarkten aan. In het Trendrapport Akkerbouw van augustus 2020 schetsen we de ontwikkelingen. Lees meer »

Pigs & Voer Juli 2020

Lucht op varkensmarkt klaart weer op

De afzet van vleesvarkens stond de afgelopen weken zwaar onder druk, doordat de Duitse slachterij Tönnies dicht zat. Na een flinke koersval hebben de varkens- en biggenprijzen echter een bodem gevonden. De lucht op de varkensmarkt klaart bovendien voorzichtig op. Lees meer »

Milk & Voer Juli 2020

Vraag te mat voor verder herstel zuivelmarkt

De zuivelmarkt in Europa heeft grote moeite om door te stoten na de pre-corona levels. In de VS bijvoorbeeld gebeurd dit wel, gezien de kaasprijs kortgeleden records heeft verbroken. Ook de Global Dairy Trade in Nieuw-Zeeland had in juli een goede maand.  Lees meer »

Akkerbouw Juli 2020

Wordt het een jaar van overleven voor akkerbouw?

De The Nederlandsse akkerbouw gaat beslist niet een van haar beste oogstjaren tegemoet als je de teelt en de markt combineert. In het Trendrapport Akkerbouw van juli 2020 zoomen we in op de feiten en kijken we vooruit. Lees meer »

Pigs & Voer Juni 2020

Pigsmarkt incasseert tik na tik

De tegenslagen volgen zich snel op. De afzet van vleesvarkens staat onder druk, nu de Duitse marktleider Tönnies dicht zit. En daar komt de Chinese exportban op The Nederlandss varkensvlees nog eens bovenop. Dit raakt ook de biggenafzet. Dit en meer lees je in het trendrapport over de maand mei. Het rapport is exclusief voor Pigs & Voer Pro-abonnees. Lees meer »